Megnyílt a Duna Aréna, kulcsait Hosszú Katinka vette át

Megnyílt a Duna Aréna, kulcsait Hosszú Katinka vette át

Vállalat
2017.02.21.

Február végén hivatalosan is átadásra került az egykori Dagály felújított, újjászületett komplexuma, a Duna Aréna.

Az eseményre február 21-én került sor, ahol Fürjes Balázs kormánybiztos és Tarlós István főpolgármester átnyújtotta az új uszoda jelképes kulcsát Hosszú Katinkának. A háromszoros olimpiai bajnok és ötszörös világbajnok úszónő ezt követően rövid beszédében úgy fogalmazott: „Ez a mai nap ünnep számunkra, mondhatom az úszók nevében, hogy nagyon örülünk, hogy elkészült a Duna Aréna. A vízfelületi problémáink egyből meg fognak oldódni. Amikor belépünk ebbe a létesítménybe, egyből érzem azt, hogy milyen nagyszerű lesz majd nyáron hazai környezetben versenyezni. Most rajtunk a sor, hogy úgy készüljünk fel, hogy a magyar szurkolók jól érezzék magukat a világbajnokságon”

Duna Aréna

A készülést bár jelképesen is, de meg tudták kezdeni a magyar válogatott úszóink. A beszédeket követően felavatták a Duna Aréna 50 méteres bemelegítő medencéjét: az első hosszokat Bernek Péter, Papp Márk, Novoszáth Tamás, Novoszáth Noel, Papp Bianka, Lavotha Oszkár, Verrasztó Evelyn, Gyurta Dániel, Cseh László és Hosszú Katinka úszta le.

Duna
Duna Aréna

A program további részében a sportolók és a meghívott vendégek közösen járták végig a 2017 júliusában itthon megrendezésre kerülő világbajnokság fő helyszínét. A Duna Aréna ad otthont a vízilabda mérkőzéseknek, a műugró versenyeknek, az úszás döntőinek. A nézőtéren több, mint 15 ezren szurkolhatnak a magyarokért, köztük természetesen Hosszú Katinkáért, aki több sajtóorgánumnak elmondta: különösen sokat jelent számára az, hogy hazai közönség előtt versenyezhet, és már nagyon várja a napot, hogy az új Duna Aréna közönsége előtt bizonyíthasson.