Már csak 100 nap van a vizes Világbajnokság kezdetéig!

Már csak 100 nap van a vizes Világbajnokság kezdetéig!

Vállalat
2017.04.05.

A Bp2017 Nkft. és a Magyar Posta szerda délután egy sajtótájékoztató keretein belül mutatta be a Magyar Posta által kibocsátott bélyeget, mely a vizes Világbajnokság eseménye kapcsán készült.

100 nap a vizes Világbajnokság kezdetéig

A Városligetben megrendezésre kerülő ünnepség a VB visszaszámlálás fontos fordulópontját is jelentette, hiszen már csak 100 nap van hátra a hazai rendezésű világversenyig. A helyszín kiválasztása sem a véltelen műve, hiszen a Városliget ad otthont a szinkronúszásnak, ahol a Vajdahunyad várának látképe tárul a nézők elé.

A visszaszámlálás ünnepélyes rendezvényén részt vett Balogh Sándor, a Bp2017 Nonprofit Kft. ügyvezető-helyettese, dr. Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára, Majtényi Kálmán, a Magyar Posta vállalati-vezérigazgató helyettese és Hosszú Katinka, háromszoros olimpiai, ötszörös világ- és tizenháromszoros Európa-bajnok úszónő.

100 nap a vizes Világbajnokság kezdetéig

„Már várom, annyit beszéltünk a vb-ről, hogy legszívesebben már úsznék. Munka szempontjából viszont még kell ez a 100 nap, ami még hátravan. A tavalyi felkészülés után azt gondoltam, nem tudom majd azt überelni, de úgy néz ki, hogy most jobban mennek az edzések, jobban megy a felkészülés. Ha nem jön közbe semmi, akkor jó eredmények születnek majd tőlem” – fogalmazott Hosszú Katinka.

100 nap a vizes Világbajnokság kezdetéig

A rendezvény további részében a rajongók fotót készíthettek Hosszú Katinkával, aki készségesen osztogatta az aláírásokat. Ezt követően az úszónő és az önkéntesek együttesen engedték vízre a világbajnokság kabalafiguráinak fő motívumát képző papír vízililiomot.

Képek forrása: fina-budapest2017.com